AMAZON QUIZ MANIA – Play for fun & bragging rights!

AMAZON QUIZ MANIA – Play for fun & bragging rights!, Cricket Basics Quiz Mania, Cricket Master Quiz Mania, Bollywood Basics Quiz Mania, Bollywood Master Quiz Mania, GK Basics Quiz Mania, GK Master Quiz Mania, AMAZON QUIZ MANIA 1.0, AMAZON QUIZ MANIA 2.0

Amazon Quiz Mania, Play Now – Phase 2.0


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – CRICKET BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: At which ground did India play Australia in a Women’s T20 World Cup final for the first time?

Ans: MCG

Question 02: The movie ‘M.S Dhoni: The Untold Story’ ends with an iconic moment from which match?

Ans: 2011 World Cup final

Question 03: Which team did Bangladesh beat in the final to claim their first ever U19 World Cup?

Ans: India

Question 04: Who among these has NOT scored a century on Test debut for India?

Ans: Sachin Tendulkar

Question 05: Which was the second Indian ground after the DY Patil Stadium to have hosted an Indian Premier League final?

Ans: MA Chidambaram Stadium

Question 06: Which of these English cricket captains was born in India?

Ans: Nasser Hussain

Question 07: During the 2007 World Cup, who became the first cricketer to hit six sixes in an over in international cricket?

Ans: Herschelle Gibbs

Question 08: During the famous India vs Pakistan Test series in 2004, which of these batsmen scored a triple century in the first match?

Ans: Virendra Sehwag

Question 09: In the 2014 Indian Premier League final, which Indian cricketer hit a century in a losing cause?

Ans: Wriddhiman Saha

Question 10: In January 2019, which side made Australia follow on in a Test match at the SCG?

Ans: India


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – CRICKET MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: In January 2019, which side made Australia follow on in a Test match at the SCG?

Ans: Mohinder Amarnath

Question 02: Among all teams to have played in the Indian Premier League, Pune Warriors India and ________ have never made the playoffs or semis?

Ans: Kochi Tuskers Kerala

Question 03: Who among them captained India in consecutive overseas Test series wins in West Indies and England, and also coached India?

Ans: Ajit Wadekar

Question 04: How many Indians have won the Most Valuable Player award in the Indian Premier League?

Ans: 2

Question 05: The 2019 World Cup final, went into the Super Over. Who bowled the Super Over for New Zealand?

Ans: Trent Boult

Question 06: The first match of a series contested for which trophy, was played in March 2020, in an empty stadium?

Ans: Chappell Hadlee Trophy

Question 07: When Brian Lara made 375 in a Test match against England in 1994, whose record for the highest Test score ever did he break?

Ans: Sir Garfield Sobers

Question 08: In 2016, which Indian ground introduced a bell similar to the Lord’s cricket ground, which would be rung to signal the start of a Test?

Ans: Eden Gardens

Question 09: In February 2018, which famous Indian cricketer became the first bowler to take 200 wickets in Women’s ODIs?

Ans: Jhulan Goswami

Question 10: In India’s first ever Test, the Maharaja of which princely state associated with a great Indian, stepped down to allow CK Nayudu to captain?

Ans: Porbandar


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – BOLLYWOOD BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 1: Which actress who debuted in the movie ‘Poster Boys’ is currently in focus for her performance in the horror movie ‘Bulbbul’?

Ans: Tripti Dimri

Question 2: Which of these Bollywood actresses was crowned Miss World in the year 2000?

Ans: Priyanka Chopra

Question 3: Which of these famous music directors is called ‘The Mozart of Madras’?

Ans: A.R Rahman

Question 4: Which of these actresses starred in the movie ‘Aaja Nachle’ and has been a judge on the show ‘Jhalak Dikhla Jaa’?

Ans: Madhuri Dixit

Question 5: Which is the only Bollywood movie of 2020, to cross INR 300 crore in worldwide gross revenue?

Ans: Tanhaji

Question 6: The famous Bengali actress Debashree Roy appeared as which character in BR Chopra’s Mahabharat?

Ans: Satyavati

Question 7: Chakke Wali Kursi’ and ‘Computer Nahi Monitor’ are episodes in which Amazon Prime Series?

Ans: Panchayat

Question 8: Nishant Suri, Samay Raina and Akash Gupta have all been winners of which reality series?

Ans: Comicstaan

Question 9: Dil Dariya, Fauji, Circus, Idiot, Umeed and Wagle ki Duniya all feature appearances by which of these Bollywood stars?

Ans: Shahrukh Khan

Question 10: The popular songs ‘Musu Musu Hasi’ and ‘Wo Pehli Baar’ sung by Shaan, are from which movie?

Ans: Pyaar Mein Kabhi Kabhi


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – BOLLYWOOD MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 1: Which of these actors who starred in Sanjay Leela Bhansali’s movie, assisted him in the movie ‘Black’?

Ans: Ranbir Kapoor

Question 2: A significant part of Baaghi 3 is shot in Serbia. However, in the movie the sets built in Serbia are shown to represent which country?

Ans: Syria

Question 3: Which actress who has been in the news for her marriage with a cricketer, made her Bollywood debut in the movie ‘Satyagraha’ in 2013?

Ans: Natasa Stankovic

Question 4: Charles Spencers, Makkhan Singh, Jennifer Jones and Anatoli Molatov are students of the National Institute of Language in which series?

Ans: Zabaan Sambhalke

Question 5: Which famous Bollywood playback singer was born to a Nepali father Harekrishna Jha and an Indian lady Bhuvaneshwari Jha?

Ans: Udit Narayan

Question 6: A song called ‘Jai Jai Shiv Shankar’ featured in the movie ‘War’, a song of the same name featured in which 1974 Rajesh Khanna film?

Ans: Aap Ki Kasam

Question 7: The Hrithik Roshan movie ‘Kaho Naa Pyaar Hai’, significantly boosted tourism from India to which country?

Ans: New Zealand

Question 8: KL Saigal, Dilip Kumar and Shahrukh Khan have all played which of these roles in Hindi films?

Ans: Devdas

Question 9: Amitabh Bachchan won his first Filmfare award for the movie ‘Anand’. For which movie did he win his 2nd Filmfare award?

Ans: Namak Haraam

Question 10: Which famous Bollywood actress featured in the video for the song from the band Euphoria, ‘Kabhi Aana Tu Meri Gali’?

Ans: Vidya Balan


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – GK BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 1: Ghirardelli, Russell Stover, Whitman’s, Pangburn’s, Caffarel, Hofbauer, Kiiferle are all brands owned by which chocolate giant?

Ans: Lindt and Sprüngli

Question 2: The 2020 Puri Jagannath Ratha Yatra was attended by a lot of people virtually. Which Indian state hosts this annually?

Ans: Odisha

Question 3: Which country currently boasts the world’s fastest supercomputer – Fugaku?

Ans: Japan

Question 4: Which of these countries do not use the Euro as their main currency?

Ans: Czech Republic

Question 5: Gomti, Ghaghara, Gandak and Kosi are tributaries of which river?

Ans: Ganga

Question 6: The Asterix comics are set in the time of which of these famous rulers?

Ans: Julius Caesar

Question 7: In the DC Comics, which of these female superheroes is a Princess of Themyscira?

Ans: Wonder Woman

Question 8: Kushinagar Airport, that has recently been declared as an International Airport, is located in which Indian state?

Ans: Uttar Pradesh

Question 9: Andy Murray is a two time men’s singles winner at which of these events?

Ans: Olympics

Question 10: As per the official website, which Union Territory in India is a group of 36 islands?

Ans: Lakshadweep


AMAZON QUIZ MANIA 2.0 – GK MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 1: Where in India is the High Altitude Warfare School located, where the Special Mountain Force gets training?

Ans: Gulmarg

Question 2: Which former Indian cricketer and highest run-getter in Ranji Trophy has been appointed as the head coach of Uttarakhand cricket team?

Ans: Wasim Jaffer

Question 3: Which company has announced an upgrade to their Operating System that enables drivers to use their smartphones to unlock cars?

Ans: Apple

Question 4: Which astronomer at the Vatican Observatory has become World’s 11th Jesuit priest to lend his name to an asteroid?

Ans: Chris Corbally

Question 5: As per the World Bank, which position has India retained in the list of largest economies of the world in terms of purchasing power parity?

Ans: Third

Question 6: Name the new organisation approved by Indian Government on June 24 to ensure greater private participation in India’s space activities?

Ans: IN-SPACe

Question 7: The world’s first yoga university outside India, launched in Los Angeles, USA, is named after ___________?

Ans: Swami Vivekananda

Question 8: The Baily’s beads effect or diamond ring effect is a feature of which natural phenomena?

Ans: Solar eclipse

Question 9: Which company is acquiring a 9.9% stake in Jio Platforms, through Jaadhu Holdings LLC?

Ans: Facebook

Question 10: Which Indian company in 2019, acquired the Amsterdam based vacation rental company, the @Leisure Group?

Ans: OYO


Amazon Quiz Mania, Play Now – Phase 1.0


AMAZON QUIZ MANIA – CRICKET BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: Shabaash Mithu is an upcoming biopic based on which famous cricketer?

Ans: Mithali Raj

Question 02: Which of these cricketers has NOT led India in an ODI World Cup final?

Ans: Sunil Gavaskar

Question 03: Sourav Ganguly made his Test match debut in the same match as which great cricketer?

Ans: Rahul Dravid

Question 04: Which of these teams played for only one season in the Indian Premier League?

Ans: Kochi Tuskers Kerala

Question 05: In which of these years has Mumbai Indians NOT won the Indian Premier League title?

Ans: 2011

Question 06: In the 2019 ODI World Cup, which Indian batsman hit the maximum number of centuries?

Ans: Rohit Sharma

Question 07: Off which bowler did Yuvraj Singh hit six sixes in an over in the 2007 ICC World T20?

Ans: Stuart Broad

Question 08: Brian Lara made his record breaking 400 in a Test innings against which team?

Ans: England

Question 09: The Dr Bhupen Hazarika Cricket Stadium is located in which Indian city?

Ans: Guwahati

Question 10: Out of Sachin Tendulkar’s 100 international centuries how many came at the famous Lord’s ground?

Ans: 0


AMAZON QUIZ MANIA – CRICKET MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: Who among them has NOT been a coach of the Indian cricket team?

Ans: Justin Langer

Question 02: Which of these grounds hosted the first ever final of an ICC World T20 won by India?

Ans: Wanderers

Question 03: Which famous left hander holds the record for the highest score made in an ODI World Cup final?

Ans: Adam Gilchrist

Question 04: The first ever Indian Premier League final was played in which of these stadiums?

Ans: DY Patil Stadium

Question 05: In the memorable 2002 Natwest Trophy final featuring India and England, who hit the winning runs?

Ans: Zaheer Khan

Question 06 :In which year did India feature in its first Women’s T20 World Cup final?

Ans: 2020

Question 07: The first ever Test match played with a pink ball was played on which Australian ground?

Ans: Adelaide Oval

Question 08: In 1999, Anil Kumble became the second bowler after whom to take 10 wickets in a Test innings?

Ans: Jim Laker

Question 09: Who among these batsmen scored 546 runs in a Harris Shield match in 2013?

Ans: Prithvi Shaw

Question 10: Among Indian players who has recorded the highest ever individual score in the Indian Premier League?

Ans: Rishabh Pant


AMAZON QUIZ MANIA – BOLLYWOOD BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01:The film Gulabo Sitabo stars Ayushmann Khurrana with which of these legendary actors?

Ans: Amitabh Bachchan

Question 02: The movie Angrezi Medium stars which of these actresses as Irrfan Khan’s daughter?

Ans: Radhika Madan

Question 03: Which of these actors is one of the producers of the movie ‘Tanhaji’?

Ans: Ajay Devgn

Question 04: The blockbuster movie series Baahubali takes place in which mythical kingdom?

Ans: Mahismati

Question 05: In the movie ‘Dangal’ Aamir Khan portrays the role of which real life sportsperson?

Ans: Mahavir Singh Phogat

Question 06: Which of these 2020 movies features Malti Aggarwal and activist Amol Dwivedi as the main characters?

Ans: Chhapaak

Question 07: The wedding of which of these Bollywood stars famously took place in Tuscany, Italy?

Ans: Anushka Sharma

Question 08: What is the surname of the character played by Pankaj Tripathi in the Amazon Prime series ‘Mirzapur’?

Ans: Tripathi

Question 09: Which of these organisations produced the Amazon Prime series ‘Panchayat’?

Ans: TVF

Question 10: Chandra Barot and Farhaan Akhtar have both directed movies based on which of these iconic characters in Bollywood?

Ans: Don


AMAZON QUIZ MANIA – BOLLYWOOD MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: Which of these famous actors featured in BR Chopra’s Mahabharat as Raja Bharat?

Ans: Raj Babbar

Question 02: The year in which Sholay was nominated for Best Film at the Filmfare awards, which movie finally won the award?

Ans: Deewar

Question 03: In the original Golmaal movie, Ram Prasad Sharma has to pretend to have a twin after Bhawani Shankar spots him watching a match in which sport?

Ans: Hockey

Question 04: The fictional MMA league, Pro Takedown run by Aakash Oberoi, features in which Bollywood film?

Ans: Sultan

Question 05: In the movie ‘Tumhari Sulu’ which real life RJ stars as Albeli Anjali, a colleague of Sulochana, played by Vidya Balan?

Ans: RJ Malishka

Question 06: ‘Sleepers’, ‘Patriots’, ‘Pariah’, ‘Dance of Death’ are some of the episodes in which Amazon Prime series?

Ans: Family Man

Question 07: In 1999, a famous director made his debut for Doordarshan with a documentary titled ‘The Forgotten Army’. Who was the director?

Ans: Kabir Khan

Question 08: Which of these is a production company co-founded by Farhan Akhtar?

Ans: Excel Entertainment

Question 09: The Bollywood movie ‘We are Family’ starring Kajol and Kareena Kapoor is the remake of which Hollywood movie?

Ans: Stepmom

Question 10: Which Bollywood actress stars as filmstar Samara Kapoor in the Amazon Prime Series ‘Four More Shots Please!’?

Ans: Lisa Ray


AMAZON QUIZ MANIA – GK BASICS QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: What is the common state animal of Jharkhand, Karnataka and Kerala?

Ans: Elephant

Question 02: Which is the smallest sovereign state in the world both in terms of area and population?

Ans: Vatican City

Question 03: What is the value of package that was announced by PM Modi to revive the Indian economy under “Atmanirbhar Bharat Abhiyaan” ?

Ans: INR 20 Lakh Crore

Question 04: There are 3 secondary colors as per the RYB model, 2 of them are purple and orange. What is the third?

Ans: Green

Question 05: The current Supreme Commander of the Indian Army is the _ President of India. Fill in the blanks

Ans: 14th

Question 06: The Government of India has recently launched the Instant E- __ facility using Aadhar.

Ans: PAN

Question 07: Which dinosaur’s name means ‘three horned face’?

Ans: Triceratops

Question 08: What do the letters ‘HB’ on a pencil stand for?

Ans: hard Black

Question 09: The term ‘sesquicentennial’ refers to how many years?

Ans: 150

Question 10: Which of these countries also celebrates its independence day on 15th August?

Ans: South Korea


AMAZON QUIZ MANIA – GK MASTER QUIZ – 10 QUESTIONS

Question 01: Nanosafe Solutions, a Start-up in which Indian IIT has developed and launched an antimicrobial and washable face mask “NSafe”?

Ans: Delhi

Question 02: Which Indian airport which has won the SKYTRAX Award 2020 for Best Regional Airport in India and Central Asia?

Ans: Kempegowda airport

Question 03: Who has been appointed as the chief risk officer of YES bank for 3 years in May 2020?

Ans: Neeraj Dhawan

Question 04: Who has been extended as the goodwill ambassador of the United Nations Environment Programme (UNEP) for 2 years till 2022?

Ans: Dia Mirza

Question 05: Which Indian cricketer has been appointed as the brand ambassador of education technology company ELSA corp?

Ans: Ajinkya Rahane

Question 06: The Asian Development Bank recently approved a loan of USD 177 million for road projects in which state?

Ans: Maharashtra

Question 07: ‘Candle’ is a solo single recently released by which Indian actress?

Ans: Madhuri Dixit

Question 08: Which of the following is a homophone?

Ans: Reign and Rein

Question 09: ‘The Ickabog’ whose first five chapters were released online for free, is which famous author’s latest book?

Ans: JK Rowling

Question 10: The Arabic Amir-al-bahr, or ruler of the seas, is the etymological source of which naval rank?

Ans: Admiral



How to Play

There are 10 questions in each quiz.
Answer all 10 correctly to prove your knowledge on the topic.
The quiz is not a contest, and is designed for entertainment purposes only.


Details of the Quiz

Quiz Mania is brought and made available to you by Amazon Seller Services Private Limited (ASSPL). The quiz is for entertainment purposes only, and designed for customers to test their knowledge on various topics. There are no rewards attached with these quizzes.

Amazon Trending

Amazon Quiz January 2020 Answers, Amazon Quiz February 2020 Answers, Amazon Quiz March 2020 Answers, Amazon Quiz April 2020 Answers, Amazon Quiz May 2020 Answers, Amazon Quiz June 2020 Answers, Amazon Quiz July 2020 Answers, Amazon Quiz August 2020 Answers, Amazon Quiz September 2020 Answers, Amazon Quiz October 2020 Answers, Amazon Quiz November 2020 Answers, Amazon Quiz December 2020 Answers